Overlay

Sveriges sydligaste fjäll – Hovfjället

För några vårar sen bestämde jag mig för att åka på en vandringstur i fjällen. Blev snabbt uppmärksammad på att det nog ligger mycket snö kvar på topparna. Idén att leta upp det sydligaste fjället föddes! Och jag hittade Hovfjället!

Hovfjället – en lättillgänglig pärla

Hovfjället ligger längs E45:an, ca 12 mil norr från Karlstad. Vägen från Karlstad är väldigt mysig, och bjuder på flera härliga vyer. Väl framme hittar jag ett boende på camping 45, som ligger precis vid utkanten av fjället.

Magisk soluppgång

Efter jag installerat mig utforskar jag omgivningarna och får tips om att åka till en utsiktsplats vid gryningen för att se solen gå upp. Helt magiskt!

previous arrow
next arrow

Tidig vårvandring bjuder på blöta och ostörda miljöer

Jag var bland de första vandrarna för säsongen (Kristi Himmelsfärdshelgen), vilket när jag väl kom ut förstod varför. Det var på sina ställen väldigt blött, och ibland svårt att ta sig fram. Men med rätt skor så gick det fint. Jag var nästan ensam längs lederna, och jag njöt till fullo av endast ljuden från skogen.

previous arrow
next arrow
previous arrownext arrow