Overlay

Vacker kuststräcka med oväntat lunchstopp längs väg 140 på Gotland

Gotland är så otroligt vackert, oavsett säsong och jag har spenderat mycket tid på östkusten, runt och i närheten av Klintehamn. Det var först som vuxen som jag råkade upptäcka kustvägen 140, som börjar vid Klintehamn. 

Från Klintehamn (Google map) (ca 4 mil söder om Visby) börjar väg 140 (Google map) som går mot Burgsvik, som är en mindre väg än väg 141/142 som också tar dig dit. Efter omkring 10 minuter svängde vi av mot Djupvik, som ligger precis vid kusten. 

Magisk lunch i Djupvik

Av en slump stannade vi till på Djupvik hotel, för att kolla om de även serverade lunch. Vilket de gjorde! Och vilken lunch, vilken utsikt, vilket lugn.

Kände inte alls till hotellet innan, men förstod att det är ett ganska flott hotell. Då vi var där tidigt på våren så var det relativt lugnt, och vi fick njuta av lunchen alldeles själva på deras uteservering.

Har du vägarna förbi, stanna och käka lunch! Tror även att bo där är en fantastisk upplevelse, men har tyvärr inte gjort det, än. 

Jag, njutandes av vårsolen