Overlay

Blå lagunen i norra Gotland

Jag har spenderat många somrar som barn på Gotland, och sedan dess är Gotland en av mina favoritdestinationer i Sverige. Sist jag var där tog vi en tur norr över till Fårö. Då vi missade färjan precis tog vi en rundtur i närområdet i väntan på nästa färja, och upptäckte då den Blå lagunen.

Ett gammalt kalkbrott

Naturen i Ar på norra Gotland präglas av den kalkindustri som under många år bedrevs i området  och många av de gamla kalkbrotten är numera vattenfyllda. En av dem är den Blå lagunen, som har fått sitt namn efter färgen på vattnet. Vi hittade dit genom att följa skyltarna från vägen mot Fleringe från Fårösund.

En otroligt fin plats, men har förstått att den är väldigt populär på somrarna och det kan vara mycket människor där. Själv har jag varit där off season. Men åk dit om du har vägarna förbi!

Hitta till Blå lagunen (Google maps)