Overlay

Vandringsstigar i Täby

Jag är relativt nyinflyttad till Täby Kyrkby, och har haft nöjet att lära känna närområdet, naturen och det fantastiska friluftsliv som kommunen har att erbjuda.

Spårkartor över motionsspår i Täby

De som känner mig vet att jag älskar kartor, och har själv letat och sökt en hel del för att få fram vilka kartor som finns över vandringsleder och motionsspår i Täby. Jag tror jag har hittat de som finns, har jag missat någon så tar jag tacksamt emot tips! hello@langsvagen.se

Tre spårkartor

  1. Spårkarta Täby IP
  2. Spårkarta Skavlöten
  3. Spårkarta Ensta Krog

Grillplatser med vindskydd

Det finns två mysiga och lättillgängliga grillplatser nära Täby Kyrkby; en längs med 5-kilometers spåret från Täby IP samt en nära Gullsjön:

Grillplatser i Täby

Båda platserna kan man ta bilen och parkera ganska nära och gå sista biten, eller så promenerar man motionsspåren och njuter av den fantastiska skogen!

Täbys tre gröna kilar

I Stockholmsregionen finns det tio gröna kilar som sträcker sig från landsbygden in mot stadens centrum, och skapar en stjärnformig struktur av naturområden.

I dessa grönområden finns stora möjligheter att uppleva fantastisk natur och jag vill tipsa om Naturkartan som har information om de tre gröna kilar som sträcker sig genom Täby; Rösjö-, Angarn- och Bogesundskilen.

Naturkartan är en fantastisk sajt där du hittar information om de olika kilarna, med bland annat tips om fina platser och vandringsleder.

Kilarna är resultatet av stora sammanhållna markägor och långsiktig regional och kommunal planering.